Hairstyling : George Soare

       A fi hairstylist nu e o simplă meserie, e o artă și diferă de a fi frizer sau coafor. Presupune , printre altele, siguranță de sine, imaginație, răbdare, dexteritate și ochi fini de psiholog pentru a te adpta clientului. 
        Eu unul mă tund singur și am fost recent la frizerie cu iubita mea și am încercat să fur niște meserie să o pot aranja și pe ea. Ei bine nu e chiar complicat să faci o scurtare de păr, se face pe sectoare și cu puțin antrenament se poate învăța. În general fiecare coafură are un algoritm destul de bine stabilit după care se realizează. Problema e că lucrurile se complică și necesită mai multă creativitate când treci la alt nivel, asemenea lui George Soare. 
        Pentru cei care simt atracție față de hair styling pot face o școală la Diva hairGeta Voinea sau internațional în Londra, la Toni Guy.

      George Soare, om pasionat, e un iubitor al părului și după cum spune el, adoră mirosul de cafea, e gurmand și maestru al cocurilor. S-a remarcat la nenumărate concursuri naționale și internaționale, semifinalist la Color Trophy, locul 2 la concursul de creație LOreal Prof., a câștigat trofeul principal la Cambrai și locul 5 la campionatul de Coafură al Franței, categoria coafuri de seară.

       În prezent este ambasador al LOreal Professionnel, are propriul lui salon Tribute și recomandă celor care au înclinații să se înscrie la cât mai multe concursuri de acest gen pentru că vor fi nevoiți să se pregătească pe parcurs și astfel se vor dezvolta. Oricum nu te poți duce acolo să ciuntești săracele fete dar după ce ai deprins meseria o poți lua din loc.
     În opinia mea este un om de la care ai ce învăța dacă ești interesat de acest domeniu și nu numai.

Dileme cu răspuns:
Cum și-a descoperit pasiunea?
G.S.+ interviu 121.ro : „Totul a inceput de la niste impletituri!! Eram la o varsta foarte frageda cand sora mai mare m-a invatat sa ii impletesc parul! Bineinteles ca totul a inceput dintr-o joaca! Iar pe masura ce invatam, imi placea din ce in ce mai mult. Vroiam sa invat si alte lucruri si experimentam tot ce prindeam! Dar cred ca motivul care mi-a intarit convingerea ca eu trebuie sa fac acest lucru a fost reactia oamenilor in momentul in care vedeau rezultatul! Este ceva magic!! Nu se compara cu nimic!”

Care sunt calităţile de care are nevoie un hairstylist pentru a putea fi considerat un profesionist în domeniul său?

G.S.+ interviu înstilulmeu.ro: „Orice calitate în plus este binevenită în această meserie atât de complexă! Ca să o domini trebuie să o cunoşti extrem de bine! Ca să o cunoşti trebuie să înveţi, să investeşti în educaţie, să practici foarte mult, să fii disponibil, să te cultivi, să iubeşti omul, să ai abilități de interacţiune şi așa mai departe. La baza acestora stă însă pasiunea pentru artă! Dacă eşti într-adevăr pasionat, restul se învaţă pe parcurs.”

Ce presupune formarea profesională a unui hairstylist?

G.S. + interviu înstilulmeu.ro: „Dacă vorbim doar despre formarea în România, este trist şi complicat în acelaşi timp. Până să ies din ţară, eram convins că această meserie se ”fură”! Dar, din păcate nu este aşa. Şcolile din afară sunt foarte avansate şi foarte stricte cu programa şcolară. Este un întreg sistem foarte bine pus la punct. Formarea se întinde până la cinci ani şi abia după aceea poţi să te angajezi ca asistent coafor. Dacă vrei să evoluezi trebuie să treci examene şi concursuri acreditate de către stat!”

Link-uri utile: 
 Interviu forbes cu George Soare
 Blog George Soare

Cam atât despre George Soare și sper să fi atins domeniul de interes al cel puțin unui cititor.

O zi faină s-aveți.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Primul salt

Tenis: Simona Halep